Tort Televizor

Tortul televizor este atat de gustos precum si arata. Reteta tortului poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva, cu siguranta va avea succes.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cit cuprinde.
  • Blat 2:
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura smintina sau lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr.unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingirita amoniac dizolvat intr-un paharut lapte pe foc si faina cit cuprinde.
  • Crema:
  • o budinca
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • sucul de la o lamiie.
  • Glazura:
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • 3 linguri apa fierbinte si se freaca in bain marie
  • pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca.

Mod de preparare

Blat 1:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, faina cit sa iasa un aluta consistent, praful de copt. Se coace aluatul pe fundul tavii.

Blat 2: Se face un aluat suficient de consistent care sa se poata intinde. Se coc 2 foi pe dosul tavii. Se amesteca untul cu budinca bine racita . Se asaza blatul 2(o foaie) se pune 1/2 crema, se asaza blatul 1, deasupra cealalta 1/2 crema, apoi a doua foaie din blatul 2.

Crema: se freaca zaharul pudra cu unt si zeama de la o lamiie.

Glazura: zahar pudra, 2-3 linguri cacao si 3 linguri apa fierbinte se freaca in bain marie, pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra.


Tortul Televizor se serveste rece, felii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca