Tort Televizor

Tortul televizor este atat de gustos precum si arata. Reteta tortului poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva, cu siguranta va avea succes.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cit cuprinde.
  • Blat 2:
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura smintina sau lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr.unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingirita amoniac dizolvat intr-un paharut lapte pe foc si faina cit cuprinde.
  • Crema:
  • o budinca
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • sucul de la o lamiie.
  • Glazura:
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • 3 linguri apa fierbinte si se freaca in bain marie
  • pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca.

Mod de preparare

Blat 1:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, faina cit sa iasa un aluta consistent, praful de copt. Se coace aluatul pe fundul tavii.

Blat 2: Se face un aluat suficient de consistent care sa se poata intinde. Se coc 2 foi pe dosul tavii. Se amesteca untul cu budinca bine racita . Se asaza blatul 2(o foaie) se pune 1/2 crema, se asaza blatul 1, deasupra cealalta 1/2 crema, apoi a doua foaie din blatul 2.

Crema: se freaca zaharul pudra cu unt si zeama de la o lamiie.

Glazura: zahar pudra, 2-3 linguri cacao si 3 linguri apa fierbinte se freaca in bain marie, pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra.


Tortul Televizor se serveste rece, felii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...