Tort tutti frutti

Tortul Tutti Frutti este o reteta de tort absolut minunata, un tort delicios cu multe fructe, dar si unul foarte aratos ce se preteaza la orice ocazie festiva sau de sarbatori.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort tutti frutti

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  •  
  • Pentru decor:
  • banane
  • kiwi
  • mandarine
  • capsuni sau visine din compot
  • gelatina transparenta si frisca
  •  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot
  •  
  • Sirop: din zeama de la compot coaja de lamaie

Mod de preparare

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare, lamaie si amdidon). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul) cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:

ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas, dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece (100ml ) si se amesteca energic. Compozitia se amesteca cu frisca batuta (un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.

Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine. Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.


Se mai orneaza cu frisca sau se lasa simplu, doar decorat cu fructe si pe margini, dupa care tortul tutti frutti se taie felii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii