Tort Xenia

Tortul Xenia se serveste decorat cu ciocolata rasa. Aveti nevoie de oua, cacao, nuci si putina frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g zahar
  • 200 ml de apa
  • 12 oua
  • 100 g cacao
  • 400 g nuci
  • putina frisca

Mod de preparare

Pentru tortul Xenia, se fierbe un sirop facut din zahar si apa, se lasa sa clocoteasca bine. Dupa ce se raceste adaugam galbenusurile, cacao, 200 g de nuci taiate, 200 g de nuci macinate si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu faina timp de o ora, iar dupa ce s-a racit se imbraca totul in frisca.


Tortul Xenia se serveste decorat cu ciocolata rasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca