Tort Xenia

Tortul Xenia se serveste decorat cu ciocolata rasa. Aveti nevoie de oua, cacao, nuci si putina frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g zahar
  • 200 ml de apa
  • 12 oua
  • 100 g cacao
  • 400 g nuci
  • putina frisca

Mod de preparare

Pentru tortul Xenia, se fierbe un sirop facut din zahar si apa, se lasa sa clocoteasca bine. Dupa ce se raceste adaugam galbenusurile, cacao, 200 g de nuci taiate, 200 g de nuci macinate si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu faina timp de o ora, iar dupa ce s-a racit se imbraca totul in frisca.


Tortul Xenia se serveste decorat cu ciocolata rasa.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos