Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile. Se pune si faina si se amesteca bine pana
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul.
Se adauga treptat galbenusurile.
Se pune si faina si se amesteca bine pana s-a omogenizat toata compozitia.
Pentru blat se foloseste o tava mai ingusta decat cea obisnuita de cuptor
Se pune hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor, la 150 grade C, pentru cca 20 minute.
Crema: se pune gelatina la umflat in putina apa rece;
Se pune intr-un castron mare 500 ml lapte rece, se toarna compozitia plicurilor de crema peste lapte, se pune si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se intareste.
Se dizolva gelatina la bain-marie si se amesteca apoi cu crema obtinuta anterior. Se foloseste gelatina pentru ca tortul n-a avut decat un strat de blat (cel inferior).
Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o tava imbracata in folie de aluminiu
Se da forma si se imbracat cu un strat gros de crema
Se orneaza cu frisca, bilute argintii si fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Tortul meu a fost propusa de droopina
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa