Tortul meu de ciocolata

Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt. In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar. Am a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 gr de faina
  • 25 gr cacao
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Sirop: 250 gr zahar
  • 250 gr apa
  • cacao
  • Crema de ricotta”: urda de oaie siciliana
  • 2 linguri de coaja de portocala
  • 250 gr de ciocolata

Mod de preparare

Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt.

In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar.

Am amestecat incetisor cele 2 compozitii si am inceput sa adaug faina putin cate putin.

Am amestecat incetisor. Am pus compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 de cm unsa cu unt si tapetata

cu faina.

Am copt la 180 gradeC pentru ceva mai mult de jumatate de ora. L-am rasturnat pe gratar cu fundul in sus si l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.

Am inceput sa fac siropul din zahar, apa si cacao

si le-am lasat acolo sa fiarba bine

L-am lasat sa se raceasca si am inceput sa insiropez blaturile.

Am luat ciocolata si am pus-o sa se topesca pe bainmarie.

Cand ciocolata s-a topit am pus-o in chiuveta plina de apa rece. Aceasta operatie am repetat-o de vreo 3 ori.

Dupa care am varsat-o intr-o forma de silicon.

Dupa ce s-a racit am pus-o pe farfuria pe care urma sa fie asamblat tortul.

Crema de "ricotta": urda am amestecat-o in robot cu 2 linguri de coaja de portocala. In sirop am pus bucatiele de ciocolata.

Dupa ce am creat crema am pus-o pe primul blat si am inchis cu celalat. Am inceput apoi sa topesc ciocolata pentru glazura la bain marie si apoi am acoperit tortul cu ea.


Reteta Tortul meu de ciocolata a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa