Tortul meu de ciocolata

Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt. In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar. Am a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 gr de faina
  • 25 gr cacao
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Sirop: 250 gr zahar
  • 250 gr apa
  • cacao
  • Crema de ricotta”: urda de oaie siciliana
  • 2 linguri de coaja de portocala
  • 250 gr de ciocolata

Mod de preparare

Am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt.

In Ken am batut bine albusurile cu zaharul. Am batut bine galbenusurile cu o lingura de zahar.

Am amestecat incetisor cele 2 compozitii si am inceput sa adaug faina putin cate putin.

Am amestecat incetisor. Am pus compozitia intr-o forma cu diametrul de 24 de cm unsa cu unt si tapetata

cu faina.

Am copt la 180 gradeC pentru ceva mai mult de jumatate de ora. L-am rasturnat pe gratar cu fundul in sus si l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat in doua.

Am inceput sa fac siropul din zahar, apa si cacao

si le-am lasat acolo sa fiarba bine

L-am lasat sa se raceasca si am inceput sa insiropez blaturile.

Am luat ciocolata si am pus-o sa se topesca pe bainmarie.

Cand ciocolata s-a topit am pus-o in chiuveta plina de apa rece. Aceasta operatie am repetat-o de vreo 3 ori.

Dupa care am varsat-o intr-o forma de silicon.

Dupa ce s-a racit am pus-o pe farfuria pe care urma sa fie asamblat tortul.

Crema de "ricotta": urda am amestecat-o in robot cu 2 linguri de coaja de portocala. In sirop am pus bucatiele de ciocolata.

Dupa ce am creat crema am pus-o pe primul blat si am inchis cu celalat. Am inceput apoi sa topesc ciocolata pentru glazura la bain marie si apoi am acoperit tortul cu ea.


Reteta Tortul meu de ciocolata a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche de ton cu bacon

Aceasta tarta este ideala pentru o gustare sau un picnic. Eu am pregatit-o intr-o seara la cina si a iesit tare buna.E foarte...

Quiche de ton cu bacon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca