Tortul meu de duminica

Panettone se taie felii. si-am inceput a tapeta forma. Se insiropeaza panettonele cu niste lichior de portocale. CREMA: Am facut budinca dupa instruc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • panettone
  • lichior de portocale pentru insiropat
  • CREMA:
  • 250g mascarpone
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1/2l lapte
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1lingurita zahar
  • 3 foite gelatina
  • la care am adaugat si frisca + gelatina

Mod de preparare

Panettone se taie felii.

si-am inceput a tapeta forma.

Se insiropeaza panettonele cu niste lichior de portocale.

CREMA:

Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic, am inmuiat gelatina si am pus-o in budinca calda.

Am lasat sa se raceasca si odata racita am amestecat cu mascarpone si am adaugat si ceva esenta portocale +lamaie.

ASAMBLARE:

Am inceput a umple forma, primul strat + bucatele de portocale (cred ca erau portocale de Sicilia).

Am pus stratul urmator de crema si apoi capacul.

Si aici pregatit pt vesmantul de gala.

DECORARE:

si rochita de duminica e facuta din pasta de zahar a Adrianei iar trandafirii si decoratiile de deasupra sunt facute de mine din royal icing.
Pofta buna!

Reteta Tortul meu de duminica a fost propusa de dora_m pe forum www.culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii