Tortul meu diplomat

Tortul Diplomat este absolut delicios! Cu multe fructe, crema usoara si piscoturi, este desertul potrivit a fi servit rece, mai ales in zilele calde.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 kg frisca
  • 3-4 pliculetze zahar vanilinat
  • 3 albusuri spuma
  • 20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
  • fructe
  • i cana = 250ml

Mod de preparare

Se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.

Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.

Puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.

Am batut frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere, sau piscoturi fara sa le mai inmuiati decat daca doriti - se vor inmuia oricum de la crema.

In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri. Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Se orneaza cu frisca.

Edit: puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.


Reteta Tortul meu diplomat a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa