Tortul Diplomat este absolut delicios! Cu multe fructe, crema usoara si piscoturi, este desertul potrivit a fi servit rece, mai ales in zilele calde.
Se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.
Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
Puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.
Am batut frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere, sau piscoturi fara sa le mai inmuiati decat daca doriti - se vor inmuia oricum de la crema.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri. Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Se orneaza cu frisca.
Edit: puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.
Reteta Tortul meu diplomat a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.