Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane
Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane nimic pe ea cand se scoate din blat. Apoi blatul se lasa sa se raceasca bine.
Cand blatul sa racit bine se taie in doua eventual in trei.
Prima parte se aseaza pe platoul de tort se insiropeaza cu jumatate din zeama de la compotul de ananas.
Se pune apoi un strat de frisca batuta cam de un deget.
Se aseaza apoi fructele taiate in cuburi mari.stratul de fructe treb sa aiba cam doua degete grosime.se aseaza apoi a doua parte a blatului dar nu cu coaja in sus ci cu miezul in sus astfel incat sa poata absorbi compotul.
Cealalta jumatate de zeama de la compot se torna incat cu o lingura pt a fi absorbita de blat fara sa curga pe langa.
Se orneaza apoi tortul cu frisca ramasa si cu imaginatie
Pofta buna!
Reteta Tortulet de post a fost propusa de dulcineea pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Tort de post,
Prajitura Negresa de post,
Prajitura de post cu crema de portocale
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii