Tortulete cu afine

Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se taie untul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 120g faina
  • 40g malai
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 linguri unt sau margarina
  • 125g iaurt
  • faina pentru suprafata de lucru
  • 500g afine proaspete
  • 2 linguri miere
  • 120 ml frisca
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se taie untul fulgi si se adauga. Se framanta aluatul cu mainile reci, pana se obtine o compozitie faramicioasa. Se adauga iaurtul si se amesteca cu o furculita pentru se leaga un aluat moale. Se framanta cateva secunde.

Etapa II: Se presara suprafata de lucru cu faina si se intinde aluatul la o grosime de circa 1,5 cm. Se stanteaza 4 cercuri cu diametrul de 8 cm fiecare. Se asaza cercurile intr-o tava neunsa si se coc 18-20 de minute pana s-au rumenit.

Etapa III: Se spala afinele sub jetul de apa, se aleg si se scurg. Se amesteca cu miere intr-un castron mediu, zdrobind cam un sfert din afine si se pun la rece pana la folosire.

Etapa IV: Se bate frisca si se adauga zaharul. Se taie blaturile de prajiturele pe orizontala. Jumatatile de jos se asaza pe farfurii, se acopera cu jumatate de afine, apoi se asaza jumatatile superioare. Se acopera cu frisca si cu restul de afine si se servesc imediat.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!