Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga faina si bircabonatul, 150g nici macina
Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga faina si bircabonatul, 150g nici macinate fin si coaja rasa de la 1 lamaie. Se bat albusurile cu putina sare.
Se amesteca prin rasturnare cele doua compozitii.
Se toarna amestecul intr-o tava cu diametrul de 23cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la foc potrivit.
Se fierbe timp de 10 minute un sitop din 250ml apa cu 125g zahar, vanilie si scortisoara.
Se raceste siropul, se adauga sucul de lamaie, rachiul, se lasa vasul 10 minute acoperit si apoi se strecoara siropul.
Se inteapa prajitura cu o scobitoare, cat este calda inca si se toarna deasupra ei siropul fierbinte. Se lasa la racit.
Se taie in bucatele potrivite. In inainte de servire, se adauga cu nuci zdrobite.
Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....
Ardei iuti copti pusi in ulei la borcanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj