Turta dulce cu zahar invertit

Turta dulce cu zahar invertit este o reteta delicioasa pentru sarbatori, dar si pentru alte perioade ale anului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 100g unt
  • 160g zahar invertit
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/4 lingurita nucsoara

Mod de preparare

Asa cum am spus in articolul despre zahar invertit, urmeaza o perioada de testare a acestui produs in deserturi la cuptor in care unul dintre ingrediente mierea dar nu dorim sa o folosim pentru ca nu este recomandata de specialisti/apicultori. Pentru mai multe detalii, accesati acest link.

Primul desert preparat, foarte popular in perioada Sarbatorilor, este turta dulce. Eu m-am inspirat din reteta Ana-Mariei Ciolacu insa am folosit zahar invertit si nu am mai adaugat zahar deloc, stiind faptul ca zaharul invertit are putere dubla de indulcire. Ca sa fiu sigura ca e suficient de dulce, am gustat din aluat inainte de a-l baga la frigider.

Acestea fiind spuse, sa ne intoacem la reteta, am amestecat toate ingredientele intr-un bol. O sa iasa un aluat moale insa nu fiti tentati sa mai adaugati faina, in timpul cat va sta la frigider, se va intari.

Am infasurat aluatul in folie de plastic si l-am lasat la frigider 3h, cel mai bine este sa fie lasat peste noapte insa eu nu am avut rabdare *_*

Pudram masa cu faina si intindem aluatul in strat de 0.8mm aproximativ dar minimum 0.5mm, eu cred ca am intins-o aproape de 1cm. Decupam cu formele de biscuiti sau ce are fiecare la indemana, preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius, punem turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 10-12 min


Cand o scoatem din cuptor, e moale turta dulce dar va deveni mai ferma dupa racire. Noi am mancat-o calda, fetita mea a mancat 2 stelute, un peste, un bradut si un ursulet. Sunt deliciosi!
Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de cornulete cu rahat colorat

De cand bantui prin tara asta a Bucatarasului am ajuns sa ma indragostesc de aluaturi, asa ca salvez diverse retete si cand...

Reteta de cornulete cu rahat colorat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii