Turta “Mielusel”

Mieluselul va impodobi masa de pasti, alaturi de ouale incondeiate si cozonaci.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g unt
  • 400g zahar
  • 8 oua
  • 400g faina
  • 2 lingurite vanilie
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • 75ml bourbon
  • 50g arahide macinate.

Mod de preparare

Mieluselul va impodobi masa de pasti, alaturi de ouale incondeiate si cozonaci.

  1. Frecati untul cu 300g zahar pana obtineti o consistenta usoara si pufoasa. Adaugati galbanusurile de ou, unul cate unul. Adaugati treptat faina, alternand cu vinilia, extractul de migdale si bourbonul. Bateti amestecul cu telul pana obtineti o crema omogena.
  2. Intr-un alt bol, bateti albusurile pana se ingroasa, apoi adaugati 100g zahar si amesetecati bine.
  3. Puneti usor amestecul de faina peste amestecul de albusuri, adaugati arahidele macinate si turnati aluatul in forme special.
  4. Preincalziti cuptorul la 180°C si introduceti formele la cuptor pentru 1 ora si jumatate, sau pana se rumeneste bine turta. Dupa ce le scoateti de la cuptor, lasati-le la racit 10 minute. Scoateti turtele cu grija din forme.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton si dovlecel

M-am inspirat de pe blogul retetefeldefel

Paste cu ton si dovlecel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca