Biscuiti cu busuioc si cimbru

Pentru copiii de 12-18 luni

Portii
15
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr faina alba
  • 60 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita busuioc si cimbru uscate
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare. Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou. Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm.



Daca mai este nevoie, puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor. Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.



Puneti apoi aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului. Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt.


Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor deasupra.


Cand se racesc, se pudreaza cu zahar.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii