Biscuiti cu faina integrala de secara si ciocolata

Dulce pentru copilasii mici si mari

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 135 gr faina integrala de secara
  • 20 gr cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 buc galbenus de ou
  • 60 gr unt
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • ½ lingurita ghimbir macinat
  • ½ lingurita nucsoara rasa
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, ghimbirul si nucsoara, zaharul, cacao si un praf de sare. 


Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele, galbenusul de ou si esenta de portocale.


Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm. Daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor.


Puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului. Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt.


Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute. Cand se racesc se pudreaza cu zahar


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide