Biscuiti cu faina integrala si migdale

Cand se racesc se pot umple cu putina crema de ciocolata

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina integrala de grau
  • 100 ml lapte
  • 1 buc galbenus de ou-
  • 50 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 1 lingurita coaja de lime
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 100 gr migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol mai mare faina cu praful de copt, coaja de lime si de portocala, migdalele macinate fin, zaharul si un praf de sare.


Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou. Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm. Daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor.


Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.


Puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului.


Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt. Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor.


Preparati intre timp crema, incalziti bine smantana si turnati-o peste ciocolata rupta bucati, apoi amestecati bine pana se omogenizeaza.


Cand se racesc se pot umple cu putina crema de ciocolata.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...