Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

• taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in mini-tocatorul de la

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei 3 buc
  • ceapa verde 2 fire
  • usturoi verde 2 fire
  • marar o legatura mica
  • cascaval 100 g
  • branza feta 100 g
  • oua 1 buc
  • pesmet 4 linguri
  • seminte de pin 2 linguri
  • sare si piper dupa gust
  • nucsoara rasa ½ lingurita
  • Sos de iaurt pentru servit:
  • iaurt grecesc 200 g
  • menta verde 2 fire
  • marar tocat 1 lingura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender. Mixati pana obtineti o pasta.
• puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute
• amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa
• amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt
• coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra
• lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!