• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa• taiati-i cuburi si
• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa
• taiati-i cuburi si puneti-i la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare
• lasati-i la scurs si la racit implicit
• separati galbenusurile de albusuri
• mixati galbenusurile impreuna cu dovleceii, cascavalul, busuiocul si parmezanul folosind blenderul vertical Breville Hand Blender, pana obtineti o pasta omogena
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2-3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de g de unt si lasati-le la frigider pentru 15 min
• puneti untul intr-o craticioara, la foc mic, peste care adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in 2-3 vase din ceramica termorezistenta si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15-20 min
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.
Pofta buna!
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii