• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa• taiati-i cuburi si
• scobiti miezul dovleceilor pentru ca acolo este punctul in care se retine foarte multa apa
• taiati-i cuburi si puneti-i la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare
• lasati-i la scurs si la racit implicit
• separati galbenusurile de albusuri
• mixati galbenusurile impreuna cu dovleceii, cascavalul, busuiocul si parmezanul folosind blenderul vertical Breville Hand Blender, pana obtineti o pasta omogena
• asezonati cu sare si piper alb daca mai este cazul
• ungeti 2-3 vase din ceramica termorezistenta cu cele 20 de g de unt si lasati-le la frigider pentru 15 min
• puneti untul intr-o craticioara, la foc mic, peste care adaugati faina
• caliti-o putin si adaugati treptat laptele si smantana de gatit – amestecati cu telul de la blender vertical Breville Hand Blender pana obtineti o compozitie inchegata, cremoasa
• amestecati acest sos Bechamel in compozitia mixata
• bateti albusurile spuma, cu un praf de sare
• impaturiti albusurile in cealalta compozitie
• turnati compozitia in 2-3 vase din ceramica termorezistenta si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius
• in functie de puterea cuptorului sau de functiile sale (gaz/electric/aburi) lasati sa se coaca cca 15-20 min
• nu deschideti usa cuptorului – souffle-ul trebuie sa-si mareasca volumul cu cel putin jumatate
• scoateti-l din cuptor si consumati-l pe loc.
Pofta buna!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii