Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

• taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in mini-tocatorul de la

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Ingrediente

  • dovlecei 3 buc
  • ceapa verde 2 fire
  • usturoi verde 2 fire
  • marar o legatura mica
  • cascaval 100 g
  • branza feta 100 g
  • oua 1 buc
  • pesmet 4 linguri
  • seminte de pin 2 linguri
  • sare si piper dupa gust
  • nucsoara rasa ½ lingurita
  • Sos de iaurt pentru servit:
  • iaurt grecesc 200 g
  • menta verde 2 fire
  • marar tocat 1 lingura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender. Mixati pana obtineti o pasta.
• puneti mixul intr-o sita si lasati la scurs 10 minute
• amestecati apoi dovleceii mixati cu cascavalul si branza feta date pe razatoare, adaugati oul, pesmetul, mararul tocat, semintele de pin si condimentati dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa
• amestecati bine compozitia si formati chiftelute pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt
• coaceti chiftelutele la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra
• lasati-le la racit si serviti cu sosul de iaurt si verdeturi proaspete.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori