Am pastrat aceasta supa pentru final, intrucat este o supa dulce care poate fi servita pe post de desert. Este delicioasa si poate fi servita atat iarna cat si toamna. Pentru o nota crocanta, am ales sa adaug niste migdale caramelizate. De asemenea, aceasta supa poate fi servita si in zilele de post, intrucat nu contine produse de origine animala.
Curatati de coaja si de seminte merele, tocati-le bucati potrivite, stropiti-le cu sucul de lamaie si lasati-le intr-un bol pentru 5 minute. Decojiti bananele si tocati-le felii. Intr-o tigaie puneti 50 g zahar brun din cantitatea indicata si lasati la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Puneti merele curatate, pastaia de vanilie despicata, batonul de scortisoara si cuisoarele si caliti-le in zaharul caramelizat pana ce incep sa se inmoaie si sa-si lase suc. Scoateti din tigaie batonul de scortisoara, pastaia de vanilie si cuisoarele si aruncati-le. Puneti merele caramelizate in blenderul Oster. Intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun si lasati la caramelizat pana ce zaharul incepe sa capete o culoare usor aramie. Adaugati feliile de banane si lasati-le la caramelizat pentru 2-3 minute, intoarceti-le cu grija si pe partea cealalta sa se caramelizeze. Pastrati pentru garnisit cateva felii de banane caramelizate, restul puneti-le in blender alaturi de merele calite. Turnati laptele de migdale si porniti blenderul Oster. Pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina. Pentru migdalele caramelizate: intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun la caramelizat, cand capata o culoare aramie, adaugati migdalele si amestecati totul bine. Scoateti migdalele pe o hartie de copt, avand grija sa le despartiti cu ajutorul a doua furculite, lasati sa se raceasca complet, iar caramelul de pe ele sa se intareasca complet. Turnati supa in farfurii sau boluri, pe deasupra puneti 2-3 felii de banane caramelizate, iar pe deasupra migdale caramelizate.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii