Am pastrat aceasta supa pentru final, intrucat este o supa dulce care poate fi servita pe post de desert. Este delicioasa si poate fi servita atat iarna cat si toamna. Pentru o nota crocanta, am ales sa adaug niste migdale caramelizate. De asemenea, aceasta supa poate fi servita si in zilele de post, intrucat nu contine produse de origine animala.
Curatati de coaja si de seminte merele, tocati-le bucati potrivite, stropiti-le cu sucul de lamaie si lasati-le intr-un bol pentru 5 minute. Decojiti bananele si tocati-le felii. Intr-o tigaie puneti 50 g zahar brun din cantitatea indicata si lasati la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Puneti merele curatate, pastaia de vanilie despicata, batonul de scortisoara si cuisoarele si caliti-le in zaharul caramelizat pana ce incep sa se inmoaie si sa-si lase suc. Scoateti din tigaie batonul de scortisoara, pastaia de vanilie si cuisoarele si aruncati-le. Puneti merele caramelizate in blenderul Oster. Intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun si lasati la caramelizat pana ce zaharul incepe sa capete o culoare usor aramie. Adaugati feliile de banane si lasati-le la caramelizat pentru 2-3 minute, intoarceti-le cu grija si pe partea cealalta sa se caramelizeze. Pastrati pentru garnisit cateva felii de banane caramelizate, restul puneti-le in blender alaturi de merele calite. Turnati laptele de migdale si porniti blenderul Oster. Pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina. Pentru migdalele caramelizate: intr-o tigaita puneti 50 g zahar brun la caramelizat, cand capata o culoare aramie, adaugati migdalele si amestecati totul bine. Scoateti migdalele pe o hartie de copt, avand grija sa le despartiti cu ajutorul a doua furculite, lasati sa se raceasca complet, iar caramelul de pe ele sa se intareasca complet. Turnati supa in farfurii sau boluri, pe deasupra puneti 2-3 felii de banane caramelizate, iar pe deasupra migdale caramelizate.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereSalam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid
Salam de biscuiţi reţetăUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDe cand am vazut rețeta la Miha,...
Chiftele umplute cu mozarella la slow cooker Crock-PotReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii