Branza de vaci preparata acasa

La 1 litru de lapte fierbinte (pus pe foc) se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Amesteci cu o lingura de lemn ca imediat se branzeste. Mai

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lapte de vaca
  • lamaie
  • sare

Mod de preparare

La 1 litru de lapte fierbinte (pus pe foc) se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.

Amesteci cu o lingura de lemn ca imediat se branzeste.

Mai lasi pe foc pana se coaguleaza (se separa de zar).

Pui intr-o strecuratoare un prosop de bucatarie ffff curat, rastorni compozitia si o lasi la scurs.

Dintr-un litru de lapte ies cam 200 g branza de vaci.

Daca ii adaugi putina sare, iti va aduce aminte de branzica de acasa.
Pofta buna!

Reteta Branza de vaci preparata acasa a fost propusa de Ava pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide