Pentru a prepara aceasta reteta de drob de miel sunt necesare urmatoarele ingrediente: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare, piper.
Maruntaiele de miel se fierb si se toaca in masina de tocat carne. Se adauga 2-3 oua, o lingura de smantana, verdeata tocata marunt, sare si piper. Se ung cateva pahare cilindrice cu unt. Se presara in fiecare pahar verdeata tocata marunt. Se bat paharele cu gura in jos pentru a indeparta excesul de verdeata.
Pe fundul fiecarui pahar se pun 1-2 linguri de tocatura, se apasa si se netezeste putin. Nu se umple paharul. Peste tocatura se pune un ou crud. Paharele se infasoara in hartie si se pun intr-o cratita umpluta cu apa, pe fundul careia a fost pusa o carpa impaturata. se acopera cratita cu un capac si se pune la fiert, la foc mic. Cand a fiert, lasi drobul in pahare.
Cand se serveste, se scoate din pahar. Poate fi servit pe foi de andive, de salata sau alaturi de ridichi.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Drob de pui
Ciulama de ciuperci
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa