Ardei umpluti - Reteta video

Voi pregati o reteta foarte populara, o mancare gustoasa si te asigur ca nu-i greu deloc - ardei umpluti

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ardei grasi
  • 800 g carne tocata, amestec de porc si vita
  • 2 cepe
  • 80 g orez spalat
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 ou (optional)
  • 2 rosii feliate
  • 200 ml sos de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 ml apa fierbinte
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit pana se inmoaie. Adauga apoi orezul si lasa-l pe foc 2-3 minute. Rastoarna ceapa si orezul peste carne, condimenteaza cu sare si piper, paprika dulce si verdeata proaspata tocata marunt. Optional, poti adauga in compozitie si un ou, daca vrei sa fie mai bine legata. Umple apoi ardeii si pune-le cate un capacel dintr-o felie de rosie. Asaza ardeii intr-un vas incapator care va merge la cuptor, toarna deasupra sosul de rosii si completeaza cu apa fierbinte. Condimenteaza din nou cu sare si piper si pune ardeii in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru o ora - o ora si jumatate. Cand sunt gata, presara deasupra verdeata proaspata si serveste-i cu smantana sau iaurt gras.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort castel

A doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.

Tort castel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca