Ardei umpluti...mai altfel

Se toaca ceapa si morcovul cubulete micute si se pun impreuna cu carnea tocata intr-o tigaie in ulei la rumenit. Se condimenteaza cu sare si piper du

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 280 g carne tocata
  • 120 g orez
  • 2 linguri iarba ciorii
  • 4 triunghiuri mici branza topita
  • praf de curry
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se toaca ceapa si morcovul cubulete micute si se pun impreuna cu carnea tocata intr-o tigaie in ulei la rumenit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se da tigaia la racorit. Se fierbe orezul in apa cu sare si praful de curry:1 portie orez la 3 portii apa (1:3), incat sa nu mai fie scurs. Cat este inca fierbinte se amesteca cu branza topita si iarba ciorii. Se adauga la carnea tocata si se amesteca.

Se taie ardeii pe jumatate si se umplu cu amestecul de orez si carne. Se aseaza ardeii intr-o tava/forma in care se pune ceva ulei si se dau in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 25 minute. Daca observati ca se coc prea repede puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu pe care o indepartati cu 5 minute inainte de a-i scoate din cuptor).


Se servesc cu verdeata tocata deasupra. Reteta Ardei umpluti...mai altfel a fost propusa de MAYA. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri

Un desert simplu si gustos.

Tarta cu struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca