Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Ardeii umpluti sunt deliciosi si se afla printre mancarurile mele preferate. Imi place sa-i servesc pe pat de rosii si kaizer, de exemplu, dar sunt deliciosi si simpli, cu putina smantana pe deasupra.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 ardei
  • 6-7 rosii mari de gradina
  • 350 gr kaizer
  • 750 gr carne tocata de curcan
  • 1 canita orez
  • 4 cepe mari
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3/4 cana ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare.
Punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o inabusim 5 minute, apoi si morcovul.
Incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Orezul il spalam in 2-3 ape, apoi il punem intr-un bol.
Peste punem carnea, amestecul de morcov cu ceapa, kapia razuita.
Verdeata o spalam si o tocam marunt.
O punem in umplutura, condimentam cu sare, piper, putin cimbur uscat.
Adaugam si oul, apoi cu o lingura de lemn amestecam compozitia.
Cu o lingurita umplem ardeii cu aceasta compozitie pregatita si le punem capacul la loc.
Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde.
Asezam intr-o oala felii de rosii, cateva felii de kaizer, un fir de marar apoi ardei umpluti si tot asa pana terminam ardeii.
Ultimul strat trebuie sa fie format din felii de rosii.
Acoperim cu apa ardeii, punem un capac si ii bagam in cuptorul incins.
Ii lasam pana sunt bine facuti.
Cand sunt gata ii scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!
* Doresc sa testez produsele philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!


Servim ardeii umpluti pe pat de rosii, cu kaizer alaturi. Optional se pot servi si cu smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca