Aripioare de pui cu sos de telina

Curatam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea, otetul si ulei

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 20 aripioare de pui
  • 300 ml bere
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 2 oua mai mari
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de telina:
  • 1 telina mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Curatam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea, otetul si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt, cimbrul, coriandrul, ghimbirul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine si dam castronul la frigider pentru 3 ore. Dupa ce au stat la marinat aripioarele se scot si le scurgem bine. Trecem aripioarele prin faina, oul batut si apoi prin pesmet. Le prajim in uleiul incins pana devin rumene. Le scoatem pe servetele absorbante si le lasam sa se scurga de surplusul de ulei.

Pentru sosul de telina:

Radem telina cat mai fin. Pisam bine usturoiul si il adaugam peste telina. Frecam ingredientele cu o lingura de lemn, turnand putin cate putin ulei ca la maioneza. Cand am terminat de adaugat tot uleiul, condimentam daca mai este necesar, apoi adaugam smantana.


Se servesc calde, daca doriti se mai poate pune ulei, sar sau piper in plus. Alte retete in imagini recomandate

Ciorba radauteana

Piftie de curcan

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca