Berbec cu mazare

Pentru a prepara aceasta reteta de berbec cu mazare sunt necesare urmatoarele ingrediente: berbec, mazare, ceapa, maghiran, margarina, faina, sare, boia dulce.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 felii de berbecut
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de mazare (din conserva sau congelata)
  • ¼ l zeama in care a fiert mazarea
  • 1 lingura praf de maghiran
  • o lingura margarina sau ulei
  • o lingura faina
  • sare
  • o lingura boia dulce

Mod de preparare

Ceapa se curata. Daca folosesti mazare congelata, aceasta se pune la fiert. Se pun legumele si carnea intr-o cratita, se adauga sare si maghiran si se inabuse 40-50 de minute, pana devin fragede. Faina se dizova cu 2-3 linguri de zeama de la carne si se adauga boiaua. Compozitia rezultata se toarna peste carne si se lasa sa dea 2-3 clocote.


Se serveste cu sosul de mazare turnat peste carne.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Drob

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii