Biftec berlinez cu ceapa prajita

Pentru biftec berlinez cu ceapa prajita carnea de vita si de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • carne de porc - 200 g
  • ceapa - 250 g
  • faina - 25 g
  • paine alba - 50 g
  • cartofi - 750 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • oua - 6 bucati
  • ulei - 120 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru biftec berlinez cu ceapa prajita carnea de vita si de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori (150 g). Painea alba se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea, impreuna cu 100 g de ceapa si painea inmuiata si stoarsa se da prin masina de tocat cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Compozitia tocata se amesteca cu un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare si piper. Aceasta compozitie se portioneaza in 5 bucati de forma rotunda, se dau prin faina, li se da forma de cuib, se prajesc la cuptor intr-o tava cu 20 ml ulei. Se prepara oua ochiuri (5 bucati) in 50 ml ulei si se sareaza. Separat, 200 g de ceapa taiata se amesteca cu restul de faina si se prajeste in 50 ml ulei.

Cartofii se soteaza in 30 ml ulei si 30 ml apa.

Biftecul berlinez cu ceapa prajita se serveste cu garnitura de cartofi soté si patrunjel verde deasupra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...