Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon este o reteta clasica, iar cea prezentata aici este varianta Juliei Child. Va recomandam ca vinul pe care il veti folosi la aceasta tocana sa fie unul care se numara printre preferintele dumneavoastra, nu unul special pentru gatit.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g carne de vita
  • 100g bacon (daca folositi o carne care nu e grasa)
  • o ceapa tocata
  • un morcov
  • 150ml supa de vita
  • 400ml vin rosu
  • 9 salote (ceapa mica murata)
  • 150g ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura pasta de rosii
  • 2 linguri de faina
  • ½ lingurita de cimbru
  • o frunza de dafin
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Boeuf bourguignon este o reteta clasica, iar cea prezentata aici este varianta Juliei Child. Va recomandam ca vinul pe care il veti folosi la aceasta tocana sa fie unul care se numara printre preferintele dumneavoastra, nu unul special pentru gatit.

Taiati bacon-ul cubulete si prajiti-l intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce e prajit scoateti-l pe o farfurie iar in grasimea care s-a scurs rumeniti cuburile de carne de vita si pe o parte si pe cealalta.

Dupa ce carnea e rumenita, se adauga ceapa si morcovul taiate patratele si se rumenesc putin.

Intr-o oala se pun legumele proaspat rumenite, bacon-ul si carnea, peste care se cerne un strat fin de faina. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 5 minute, timp in care deasupra carnii se formeaza o crusta. Se scoate din cuptor, se amesteca bine, si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 minute.

Turnati deasupra vinul, supa, pasta de rosii, cimbrul si foaia de dafin, si se lasa pe aragaz in oala acoperita cu un capac, pana incepe sa fiarba, moment in care se baga la cuptor, unde se lasa 3, pana la 4 ore, pana cand carnea este frageda.

Ciupercile impreuna cu salotele se spala si se taie in bucati mai mici, se calesc in putin unt si se adauga langa carne atunci cand este gata.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa