Bogracs

Bogracs este o mancare la ceaun, o mancare delicioasa cu mai multe tipuri de carne si multe legume.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 1kg carne vita (pulpă sau rasol)
  • • 1 kg carne porc (pulpa sau cotlet)
  • • 8-10 bucăți de costiță afumată
  • • 1 kg de ceapă
  • • 1 kg de legume (morcovi
  • țelină)
  • • 6 roșii
  • • 2 ardei iuți (pentru cei care preferă mâncarea picantă)
  • • 2 ardei roșii grași
  • • 2 ardei verzi
  • • 1
  • 5 kg cartofi
  • pătrunjel
  • • 100 g de untură sau 500 ml de ulei
  • • 1 tub pasta de gulyaș dulce
  • • 1 tub pasta de gulyaș iute
  • • condimente (sare
  • piper
  • boia
  • delikat
  • busuioc
  • rozmarin
  • cimbru
  • marar
  • oregano
  • pătrunjel
  • foi de dafin) – cam o lingură rasă din fiecare

Mod de preparare

Preparare:

Etapa 1: Porționăm întâi carnea.
Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt.
Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe sau felii.
Cartofii se taie cubulețe.

Etapa 2: Punem în ceaun 9-10 linguri mari de untură (100 g) și lasăm să se încingă, adăugăm apoi ceapa, ardeii și morcovii și le lăsăm la călit la foc mic 30- 35 de minute.

Etapa 3: Adăugăm apoi carnea de vită și costița afumată și lăsăm să fiarbă fără să adăugăm apă 15minute (dacă este destul sos de la legume, daca nu adăugăm puțină apă cât să acoperim carnea), apoi adăugăm apă cam de un lat de palmă.

Etapa 4: Când carnea de vită este fiartă pe jumătate adăugăm carnea de porc și roșiile și lăsăm să fiarbă (fară a adăuga apă) câteva minute(5-10 minute), apoi adăugăm apă lăsând loc pentru cartofi.

Etapa 5: Se pun condimentele și pasta de gulyaș după gust și se lasă la foc mic aproximativ o oră și jumătate, până când carnea este fiartă.

Etapa 6: Se adaugă cartofii și se lasă la fiert (cartofii se pot fierbe și separat apoi se pun în ciaun și se mai lasă puțin la fiert cu carnea).

Etapa 7: La final se pun gălușcuțele și se mai lasă la fiert cam 10 minute.



Se servește cald cu ardei iute si cu prietenii.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos