Budinca de carne cu sos de ciuperci

Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte. Separat, se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne macra de vaca sau vitel
  • 2 felii franzela
  • 1 1/2 lingura unt
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • sos de ciuperci. Pentru sos: 1 pahar zeama de carne sau apa
  • citeva ciuperci
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 2-3 linguri smintina
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte. Separat, se freaca spuma o lingura de unt si se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi se amesteca cu carnea tocata, sarea si piperul. La sfirsit se pun albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma speciala care se inchide ermetic, se pune compozitia si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa sa fiarba ½ ora din momentul cind incepe iar sa clocoteasca. Se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul preparat astfel: Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu zeama si ciupercile fierte. Se adauga smintina, zeama de lamiie, sarea si patrunjelul tocat, lasind sa dea citeva clocote.
Se serveste fierbinte cu sos de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si...

Salata de conopida cu carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca