Budinca de cartofi cu carne de vita

Pentru budinca de cartofi cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • apa - 50 ml
  • carne de vita - 400 g
  • cartofi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • usturoi - 10 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • paine alba - 175 g
  • cascaval - 50 g
  • smantana - 50 g
  • pesmet - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca de cartofi cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se fierb in apa cu sare, se scurg si se zdrobesc. Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se trec sub jet de apa rece. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Faina si pesmetul se cern. Carnea tocata si ceapa se inabusa in 25 ml ulei si 50 ml apa. Tocatura se raceste, se amesteca cu painea si se da din nou prin masina de tocat. Se amesteca cu ou, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. intr-un vas cu 25 ml ulei si tapetat cu pesmet se aseaza compozitia obtinuta intre doua straturi de pasta de cartofi. Deasupra, se adauga o compozitie formata din faina amestecata cu un ou si se presara cu cascaval ras. Budinca se introduce la cuptor la foc potrivit cca 15 minute, apoi se raceste si se portioneaza.

Budinca de cartofi cu carne de vita se serveste calda, cu smantana.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca