Budinca din carne de porc tocata

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • o lingura de faina
  • o ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de supa de oase
  • 2 linguri de pesmet
  • 3 linguri de seminte de susan
  • o lingura de unt
  • sare
  • piper
  • marar
  • ienibahar

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bine, se maruntesc si se amesteca apoi cu pulpa de porc tocata.

Ceapa curatata se taie pestisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Se adauga carnea tocata peste ceapa, iar cand aceasta incepe sa se rumeneasca se presara deasupra faina si se stinge cu zeama de oase. Se potriveste de sare si piper, se adauga susanul si se lasa acoperit, sa fiarba inabusit. Se condimenteaza cu ienibahar si se presara cu marar tocat. Se unge cu putin unt un vas termorezistent si se pune carnea. Deasupra se asaza bucatele de unt si se lasa la cuptor, pana se patrunde bine.
Se serveste calda, cu diferite sosuri.

Alte retete usoare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii