Budinca din carne de porc tocata

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • o lingura de faina
  • o ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de supa de oase
  • 2 linguri de pesmet
  • 3 linguri de seminte de susan
  • o lingura de unt
  • sare
  • piper
  • marar
  • ienibahar

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bine, se maruntesc si se amesteca apoi cu pulpa de porc tocata.

Ceapa curatata se taie pestisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Se adauga carnea tocata peste ceapa, iar cand aceasta incepe sa se rumeneasca se presara deasupra faina si se stinge cu zeama de oase. Se potriveste de sare si piper, se adauga susanul si se lasa acoperit, sa fiarba inabusit. Se condimenteaza cu ienibahar si se presara cu marar tocat. Se unge cu putin unt un vas termorezistent si se pune carnea. Deasupra se asaza bucatele de unt si se lasa la cuptor, pana se patrunde bine.
Se serveste calda, cu diferite sosuri.

Alte retete usoare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...