Carnati cu sos de ceapa

Carnatii se aseaza in cercuri in tava unsa cu ulei si presarata cu rozmarin. Se impaneaza cu usturoi si se baga in cuptorul incins timp de 25 de minut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carnati
  • 1 catel usturoi
  • rozmarin
  • 2 kg cartofi
  • unt
  • 5 cepe
  • 2 cubulete de concentrat de vita
  • 5 linguri otet

Mod de preparare

Carnatii se aseaza in cercuri in tava unsa cu ulei si presarata cu rozmarin. Se impaneaza cu usturoi si se baga in cuptorul incins timp de 25 de minute sau pana se rumenesc.Intre timp se curata cartofii, se fierb si se face piureul de cartofi adaugand untul. Se pastreaza cald. Cepele curatate si taiate in felii subtiri se prajesc la foc foarte mic pana devin translucide. Atunci se adauga 5 linguri de otet si se fierbe pana la evaporare. Se adauga unt, 500 g apa si cubuletele de concentrat de vita. Sosul se va fierbe incet pana capata consistenta.


La servire sosul se va aseza deasupra carnatilor si piureului.

Alte retete culinare recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa