Carnati dupa reteta traditionala

Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg carne de porc mai grasa
  • 1
  • 5 kg carne de vita
  • 3 capatani de usturoi
  • o lingura de cimbru uscat
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 1 lingura ienibahar
  • o lingura piper
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un castron mare, se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine. Se dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa intr-o cana de apa. Se pune peste carne toate condimentele si se amesteca bine cu mana, adaugand treptat saramura. Se gusta din cand in cand din carne, pentru a nu se sara foarte tare. Daca se doreste sa iasa mai condimentati se adauga si o lingura de boia dulce. Se lasa sa se intrepatrunda aromele de seara pana dimineata.

A doua zi, se umplu intestinele cu amestecul de carne si carnatii obtinuti se tin la caldura 12 ore, dupa care se lasa la rece. Se pot pastra si la congelator.
Carnatii se pot pune si la afumat pana obtin o culoare rosiatica.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu branza sarata

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

Placinta cu branza sarata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca