Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici.
Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un castron mare, se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine. Se dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa intr-o cana de apa. Se pune peste carne toate condimentele si se amesteca bine cu mana, adaugand treptat saramura. Se gusta din cand in cand din carne, pentru a nu se sara foarte tare. Daca se doreste sa iasa mai condimentati se adauga si o lingura de boia dulce. Se lasa sa se intrepatrunda aromele de seara pana dimineata.
A doua zi, se umplu intestinele cu amestecul de carne si carnatii obtinuti se tin la caldura 12 ore, dupa care se lasa la rece. Se pot pastra si la congelator.
Carnatii se pot pune si la afumat pana obtin o culoare rosiatica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti