Pentru mine, vacanta are aroma de ceafa de porc si mititei la gratar, pregatite indelung, alaturi de cartofi copti cu mirodenii.
Se fierb cativa cartofi in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara mirodenii: sare, piper, cimbru si se adauga peste ei putin cascaval ras. Se da tava la cuptorul preincalzit cam 30 de minute sau pana se rumenesc.
Se pregateste ceafa de porc: se unge cu ulei fiecare bucata si se condimenteaza dupa gust. Eu am ales sare, piper negru macinat si cimbru.
Se pregatesc carnea si micii pe gratarul electric pana se rumenesc bine.
Cand sunt gata, se aranjeaza pe fiecare farfurie. carnea de porc, mititeii, cativa cartofi copti si se decoreaza cu frunze de ceapa verde tocate marunt.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/gratar-cu-garnitura-de-cartofi-copti.html
Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...
Mămăligă (reţeta de bază)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura