Chiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa.Seamana cu reteta noastra de parjoale.
Chiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa. Seamana cu reteta noastra de parjoale. particularitatea acestei retete e data de amestecul de condimente. Zahtar, zatar sau zaatar, cum se mai scrie, este o planta aromatica din aceeasi familie cu cimbrul si amestecat cu seminte de susan si sumac se foloseste foarte des in bucataria orientala. La fel si sumacul este o planta de la care folosesc fructele uscate si pisate. Sumacul nu trebuie sa lipseasca de la un kebab veritabil.
Se dau legumele pe razatoare. Amesteca oul cu carnea tocata si legumele date pe razatoare.
Se adauga zaatarul, usturoiul, sarea si piperul.
Se formeaza chiftelutele, udati mana ca sa fie mai usor.
Se pun in tava si se baga la cuptor. Se rumenesc pe amandoua partile.
Chiftelutele cu zahtar si sumac se presara sumac deasupra si se servesc calde sau reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca
Desert poale-n brauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj