Chisca Moldoveneasca

In sezonul rece cand se taie porcul, nu exista an in care sa nu pregatim o asemenea bunatate, mai ales prajiti pe gratar...:x

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10-15 metri de mate porc in sare
  • 1 ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 carne porc
  • 1
  • 5 slanina de porc
  • 5 cepe
  • 1 cana de orez
  • 2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.

Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.

Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie, dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.

Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.

Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.

Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.

Intr-un lighean incapator am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.

Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat, dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.

Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.

Intr-o oala mare punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem carnatii si ii lasam cca 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi, deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.

Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.

Daca va mai raman carnati, ii puneti in pungute si dati la congelator.

Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare, ii puneti intepa cu un ac.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii