Ciocanele cu cartofi si sparanghel

Pentru ciocanele cu cartofi si sparanghel preparam mai intai dresingul amestecand ingredientele mentionate mai sus. Pregatim o tava de cuptor.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 ciocanele
  • 1kg de cartofi medii
  • 300 g sparanghel
  • 250 g rosii cherry
  • ulei de masline
  • cimbru proaspat sau uscat
  • Pentru dressing:
  • o lingura miere
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura otet
  • 1 lingura rasa de boia dulce
  • sare si piper.

Mod de preparare

Pentru ciocanele cu cartofi si sparanghel preparam mai intai dresingul amestecand ingredientele mentionate mai sus. Pregatim o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei de masline, apoi spalam ciocanelele, le stergem cu un servetel, le ungem cu dressingul si le asezam in tava in mijloc.

Curatam cartofii, ii taiem pe lung pe din doua, ii amestecam cu ulei de masline si sare si ii asezam in tava in jurul ciocanelelor. Dam la cuptor 30-35 de minute sau, in functie de cuptor, cat e necesar.
Se spala rosiile cherry si se sareaza; se lasa intregi. Sparanghelul se curata in treimea inferioara, se unge cu ulei de masline si se sareaza si el. Iar dupa 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se aseaza sparanghelul si rosiile peste cartofi si ciocanele; presaram deasupra cimbru.

Ciocanelele cu cartofi si sparanghel se mai lasa la cuptor 15 minute (circa) sau cat e nevoie.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!