Ciocanele de pui cu garnitura de orez si sos de rosii

Speli si cureti foarte bine ciocanelele de pui, apoi le asezi intr-o tava cu putin ulei, apa, vin, sare, piper si delikat si le dai la cuptor. Intre t

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. ciocanele de pui
  • 1 cana orez
  • un pahar vin alb
  • 6-7 rosii
  • 1 lingurita delikat
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de zahar
  • patrunjel
  • busuioc
  • marar

Mod de preparare

Speli si cureti foarte bine ciocanelele de pui, apoi le asezi intr-o tava cu putin ulei, apa, vin, sare, piper si delikat si le dai la cuptor. Intre timp, alegi orezul, il speli si-l pui la fiert in apa cu delikat. Pe celalalt ochi al aragazului pregatesti intr-o tigaie cu putin ulei sosul din rosii decojite trecute prin razatoare, sare, piper si o lingurita de zahar. Lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Orezul fiert si usor racit il pui in castronele mici (umezite cu apa rece) indesand usor. Pe urma rastorni orezul pe o farfurie si astfel vei avea o movilita pe care o inconjori cu ciocanele. Intre ciocanele asezi sosul. Presari patrunjel si marar taiat marunt. Se serveste cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...