Ciolan la cuptor cu varza calita in cosulete de spaghete

Se dezoseaza cele doua ciolane, si se desfasoara in asa fel incit sa se poate umple cu cubulete de kaizer si cu o fisie de cascaval. Se condimenteaza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc. ciolane dezosate
  • o varza acra mare
  • 200 gr. kaizer
  • 2 buc. ceapa mare
  • 3 buc. morcovi mari
  • 2 buc. patrunjel mare
  • o sticla de bere
  • 1 pachet de spaghete
  • sare
  • piper
  • ulei
  • maiorana
  • curry
  • mustar
  • un pahar de vin alb
  • 50 gr. cascaval

Mod de preparare

Se dezoseaza cele doua ciolane, si se desfasoara in asa fel incit sa se poate umple cu cubulete de kaizer si cu o fisie de cascaval. Se condimenteaza cu piper, oregano, sare, maiorana si curry. Se infosoara carnea cu ajutorul unor betisoare si se aseaza intr-o tava. Se unge carnea cu mustar si in tava se taie rondele de morcovi si patrunjel, precum si de ceapa. Se stropeste totul cu putin ulei si se toarna sticla de bere peste. Se pune la cuptor pentru o ora - o ora si jumatate.

Garniturase prepara astfel: se fierbe un pachet de spaghete, dar cu grija sa nu se lipeasca. Este recomandat sa se rupa in doua cind se pun in apa. Dupa ce au fiert spaghetele, cu ajutorul unui polonic mai mare si al unei strecuratoare se formeaza cosulete din spaghete care se prajesc in ulei pina cind devin maronii si crocante. Se poate apasa mai tare cutitul cind se scot cosuletele din polonic.

Intre timp, se pregateste si varza. Se pune la calit cu putin piper, foi de dafin, sare, daca e necesar si un paharel de vin.
Servirea se face in felul urmator: se pun doua cosulete de spaghete umplute cu varza calita in farfurie, carnea taiata se aseaza linga cosulete, precum si legumele fierte si putin prajite in tava unde s-a prajit si carnea.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...