Coaste de vita

• fasonati bine coastele de vita si eliminati grasimea in exces• puneti uleiul pe deasupra coastelor si asezonati bine

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
1080 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • coaste de vita - 6 buc
  • amestec Texas barbecue (rasnita) - dupa gust
  • miere - 2 linguri
  • crema de otet balsamic (calitativa) - 100 ml
  • sos de soia calitativ - 300 ml
  • bulion de rodie - 50 ml
  • ulei de floareasoarelui - 2 linguri
  • unt - 40 g
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • Pentru garnitura:
  • fasole pestrita la conserva - 200 g
  • boia afumata La Chinata - 1 lingurita rasa
  • chimen macinat - 1 lingurita rasa
  • sos de rosii, calitativ - 100 g
  • apa - 1 pahar
  • zahar brun - 1/2 lingurita
  • ceapa salota - 2 buc
  • cimbru uscat - dupa gust
  • ulei de floareasoarelui - 2 linguri
  • sare - dupa gust
  • piper - dupa gust

Mod de preparare

• fasonati bine coastele de vita si eliminati grasimea in exces
• puneti uleiul pe deasupra coastelor si asezonati bine cu amestec Texas barbecue
• vidati-le cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver impreuna cu untul si cimbrul proaspat
• incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Demi Black la 70 grade si lasati-le peste noapte, cca 15 ore
• amestecati intre timp mierea, crema de otet balsamic, sosul de soia si bulionul de rodie
• scoateti coastele din punga, ungeti-le bine cu aceasta compozitie si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 140 - 150 de grade
• scoateti din 20 in 20 de minute din cuptor si continuati sa ungeti cu amestecul de sosuri, pana il veti epuiza
• dupa cca 2-3 ore la 140-150 de grade, coastele ar trebui sa fie foarte moi si caramelizate
• ungeti-le pentru ultima oara cu sosul realizat, mutati cuptorul pe grill si lasati-le 4 min pe ultimul raft al cuptorului (aproape de grill), pentru a realiza o crusta delicioasa
• taiati salotele cuburi sau Julien si caliti-le intr-o tigaie
• cand acestea au devenit aurii, adaugati sosul de rosii, apa si zaharul brun si lasati-le sa fiarba
• adaugati apoi fasolea (fara zeama) peste acestea, impreuna cu chimenul macinat, cimbru si boia afumata
• fierbeti cateva minute si serviti ca si garnitura la coaste.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea...

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca