Coaste de vita

• fasonati bine coastele de vita si eliminati grasimea in exces• puneti uleiul pe deasupra coastelor si asezonati bine

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
1080 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • coaste de vita - 6 buc
  • amestec Texas barbecue (rasnita) - dupa gust
  • miere - 2 linguri
  • crema de otet balsamic (calitativa) - 100 ml
  • sos de soia calitativ - 300 ml
  • bulion de rodie - 50 ml
  • ulei de floareasoarelui - 2 linguri
  • unt - 40 g
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • Pentru garnitura:
  • fasole pestrita la conserva - 200 g
  • boia afumata La Chinata - 1 lingurita rasa
  • chimen macinat - 1 lingurita rasa
  • sos de rosii, calitativ - 100 g
  • apa - 1 pahar
  • zahar brun - 1/2 lingurita
  • ceapa salota - 2 buc
  • cimbru uscat - dupa gust
  • ulei de floareasoarelui - 2 linguri
  • sare - dupa gust
  • piper - dupa gust

Mod de preparare

• fasonati bine coastele de vita si eliminati grasimea in exces
• puneti uleiul pe deasupra coastelor si asezonati bine cu amestec Texas barbecue
• vidati-le cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver impreuna cu untul si cimbrul proaspat
• incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Demi Black la 70 grade si lasati-le peste noapte, cca 15 ore
• amestecati intre timp mierea, crema de otet balsamic, sosul de soia si bulionul de rodie
• scoateti coastele din punga, ungeti-le bine cu aceasta compozitie si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 140 - 150 de grade
• scoateti din 20 in 20 de minute din cuptor si continuati sa ungeti cu amestecul de sosuri, pana il veti epuiza
• dupa cca 2-3 ore la 140-150 de grade, coastele ar trebui sa fie foarte moi si caramelizate
• ungeti-le pentru ultima oara cu sosul realizat, mutati cuptorul pe grill si lasati-le 4 min pe ultimul raft al cuptorului (aproape de grill), pentru a realiza o crusta delicioasa
• taiati salotele cuburi sau Julien si caliti-le intr-o tigaie
• cand acestea au devenit aurii, adaugati sosul de rosii, apa si zaharul brun si lasati-le sa fiarba
• adaugati apoi fasolea (fara zeama) peste acestea, impreuna cu chimenul macinat, cimbru si boia afumata
• fierbeti cateva minute si serviti ca si garnitura la coaste.

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa