Conopida cu carne de porc

Pentru conopida cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 450 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • conopida - 1
  • 2 kg
  • faina - 30 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • morcovi - 100 g
  • pastarnac - 50 g
  • rosii proaspete - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru conopida cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii. Conopida se desface bucatele, se spala, se tine in apa rece cu sare 10 minute si se opareste. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si pastarnacul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga apa fiarta (cca 300 ml), sare si piper. Se fierb cca 20 de minute. Se adauga faina dizolvata si se continua fierberea. Sosul se paseaza peste bucatile de carne, se adauga conopida, rosii si se fierb 10 minute.

Conopida cu carne de porc se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...