Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Copanelele de pui cu cartofi la cuptor sunt o mancare rapida, ideala pentru cei mici care cu siguranta vor devora tot din farfurie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 copanele de pui
  • 1 kg cartofi
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei rosu
  • o jumatate de telina mica
  • 50 g unt
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 varf de cutit cimbru
  • 50 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate de legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardelul se curata, se spala si se taie bucati mici. Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
Se unge o tava cu 3-4 linguri de ulei, apoi asezam cartofii taiati. Peste ei presaram telina, morcovii si ardelul. Presaram jumatate din cantitatile de condimente si jumatate din usturoiul tocat. Untul il taiem in cateva bucati si le asezam peste legume.
Se toarna 150-200 ml de apa peste cartofi. Cartofii nu trebuie sa fie acoperiti de apa.
Copanelele de pui le ungem cu putin ulei, apoi le asezam in tava peste legume si presaram peste ele restul de condimente si usturoi. Daca este nevoie, puteti pune sare si piper, in functie de cate condimente ati mai pus.
Se da tava la cuptor la foc mediu aproximativ 45-50 de minute. Pe la jumatatea coacerii, copanelele se stropesc cu sosul rezultat in tava si se intorc.
Cand sunt gata, se scot si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Copanele de pui cu cartofi la cuptor se servesc calde cu patrunjel proaspat presarat deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca