Costite de Porc la cuptor

Costitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei si prajim costitele condimentate pe ambele parti. Intr-un pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg costite porc
  • 4 catei usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 2 lingurite miere albine
  • 50 ml palinca (tuica)
  • sare
  • piper
  • delikat
  • 100 ml ulei ptr prajit

Mod de preparare

Costitele le portionam apoi le condimentam cu sare, piper si delikat. Punem 100 ml ulei si prajim costitele condimentate pe ambele parti.

Intr-un pahar preparam urmatorul amestec: 2 lingurite miere de albine, 50 ml palinca. Amestecam bine pana mierea se dizolva in palinca apoi turnam peste carne, in acelasi timp punem si cei 150 ml vin peste. Adaugam si usturoiul taiat felii si apoi turnam apa cat sa acopere bine carnea.

Se acopera vasul cu un capac si se lasa la fiert pana scade zeama si ajunge pe untura. Daca carnea nu e fiarta se mai poate adauga apa. Se mai potriveste gustul cu sare daca e nevoie.

Se serveste cu piure de cartofi alaturi mergand la fel de bine o salata de rosii

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...