Costite umplute servite cu ghiveci de legume

Se prepara o pasta (asemeni celei de carnat) din carne tocata, sare, piper, chimen si boia. Se umplu costitele cu pasta obtinuta si se prajesc in puti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400-500 gr costita de porc
  • 100 gr carne tocata de porc
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia
  • chimen
  • 3 catei de usturoi
  • 1 buc de vinete
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 2 cartofi fierti
  • 50 gr slanina afumata
  • 150 ml vin alb

Mod de preparare

Se prepara o pasta (asemeni celei de carnat) din carne tocata, sare, piper, chimen si boia. Se umplu costitele cu pasta obtinuta si se prajesc in putin ulei, se condimenteaza dupa gust cu usturoi zdrobit. Se toarna peste ele vin alb si se lasa la fiert cateva minute. Se pregateste ghiveciul de legume in felul urmator: se curata vinetele, rosiile, ceapa, cartofii fierti, ardeii, si se tai bucatele impreuna cu slanina afumata. Se caleste slanina cu ceapa iar apoi se adauga si restul legumelor. Se adauga un pic de vin alb la ghiveci si se lasa sa fiarba.
Alte retete recomandate:

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...