Cotlet cu rosii cherry si piure de spanac

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa l

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cotlet de porc
  • rosii cherry
  • unt
  • sare
  • piper
  • spanac

Mod de preparare

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa lume, pentru ca-i putin grasa si, culmea, pentru ca-i mai seaca decat altele. Nu discut aici gusturile nimanui, vin in schimb cu o idee care ar putea face dintr-o portie de cotlet o masa grozava chiar si pentru cei care prefera, sa zice, ceafa, pe motiv ca e mai usor de inghitit. Am constatat ca daca insotesti cotletul cu alimente care au in ele o cantitate de apa destul de mare, faptul ca-i sec nu mai are nicio importanta. De aceea il lipisem mai mereu de sosuri, salate crude ori rosii. Cherry in cazul de fata. Cat despre spanacul din povestea noastra, e din cel congelat, mai putin bun decit cel proaspat (ce sa-i faci, doar de doua ori pe an e sezon de spanac) dar mult mai bun decat cel din borcan.

Pentru mancarea pe care o vedeti, si pe care o puteti alcatui in cel mult un sfert de ceas, am facut asa: am pus coteltul intr-o tigaie antiaderenta, cu o picatura de ulei. Alaturi de el am pus si rosiile, sa se infierbante/friga/fiarba-n suc propriu. Dupa ce s-a fript cotletul (bucatile nefiind mai groase de un centimetru si jumatate, le-am lasat doar cate trei minute pe fiecare parte), am mai lasat rosiile in tigaie cam trei minute, presarand peste ele sare grunjoasa. Intre timp, am rezolvat problema spanacului: l-am pus intr-o tigaie cu o nuca de unt, cu sare si cu piper. L-am frecat bine cu un tel si l-am intins peste felii de paine HapiHap prajita.


Langa constructia asta am pus cotletul si rosiile. Gata.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu naut

Mancare de fasole verde cu naut
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii