Cotlet de berbec cu ciuperci la cuptor

Se aleg ciuperci sanatoase, carora li se scot piciorusele, apoi se curata, se spala sub un jet puternic de apa rece, se taie si se inabusa in doua lin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de berbec
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 rosii
  • 4 linguri de unt
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se aleg ciuperci sanatoase, carora li se scot piciorusele, apoi se curata, se spala sub un jet puternic de apa rece, se taie si se inabusa in doua linguri de unt incins. Nu se adauga apa, fiindca isi vor lasa ciupercile zeama. Apoi, se topeste untul ramas si se toarna intr-o tava, in care se pun cotletele, curatate si spalate bine (eventual, daca sunt mai groase, batute cu ciocanul pentru snitele), acoperite cu felii de rosii si ciuperci. Se presara cu sare, piper si cimbru, apoi se da la cuptor, lasandu-se pana se patrund bine cotletele.
La servire, se presara deasupra patrunjel tocat marunt.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Piept de pui la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca