Cotlet de berbec cu ciuperci la cuptor

Se aleg ciuperci sanatoase, carora li se scot piciorusele, apoi se curata, se spala sub un jet puternic de apa rece, se taie si se inabusa in doua lin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de berbec
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 rosii
  • 4 linguri de unt
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se aleg ciuperci sanatoase, carora li se scot piciorusele, apoi se curata, se spala sub un jet puternic de apa rece, se taie si se inabusa in doua linguri de unt incins. Nu se adauga apa, fiindca isi vor lasa ciupercile zeama. Apoi, se topeste untul ramas si se toarna intr-o tava, in care se pun cotletele, curatate si spalate bine (eventual, daca sunt mai groase, batute cu ciocanul pentru snitele), acoperite cu felii de rosii si ciuperci. Se presara cu sare, piper si cimbru, apoi se da la cuptor, lasandu-se pana se patrund bine cotletele.
La servire, se presara deasupra patrunjel tocat marunt.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Piept de pui la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide