Cotlet de miel cu sos mentolat

Amestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam. Punem cotletele intr-o tava de cuptor mai mica. Turnam

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cotlete de miel
  • 2 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 lg cu ulei de masline
  • 2 ling. cu zahar brun
  • 1 lingura otet
  • 1 cana cu apa fierbinte
  • 1 leg. de menta verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam.

Punem cotletele intr-o tava de cuptor mai mica. Turnam deasupra sosul de lamaie, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor.

Dupa 20 de minute indepartam folia si lasam cotletele inca 15 minute sa se rumeneasca. Scoate tava si acoper-o din nou cu folie cam 10 min.

Amestecam zaharul, otetul, apa fierbinte si jumatate de metan tocata marunt. Fierbem sosul 5 min. Stingem si lasam la infuzat un sfert de ora. Scoatem frunzele care si-au pierdut culoarea.

Turnam sosul peste cotlete si aromatizam cu restul de menta proaspata.
Servim cu piure

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnaciori de pui in aluat

Cred ca am preparat acesti carnaciori in aluat mai bine de trei ani, insa abia acum am descoperit fotografiile intr-un hard...

Carnaciori de pui in aluat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca