Cotlet de miel cu sos mentolat

Amestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam. Punem cotletele intr-o tava de cuptor mai mica. Turnam

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cotlete de miel
  • 2 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 lg cu ulei de masline
  • 2 ling. cu zahar brun
  • 1 lingura otet
  • 1 cana cu apa fierbinte
  • 1 leg. de menta verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amestecam intr-un castron: ustuoi pisat, zeama de lamaie si ulei de masline. Saram si piperam.

Punem cotletele intr-o tava de cuptor mai mica. Turnam deasupra sosul de lamaie, acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor.

Dupa 20 de minute indepartam folia si lasam cotletele inca 15 minute sa se rumeneasca. Scoate tava si acoper-o din nou cu folie cam 10 min.

Amestecam zaharul, otetul, apa fierbinte si jumatate de metan tocata marunt. Fierbem sosul 5 min. Stingem si lasam la infuzat un sfert de ora. Scoatem frunzele care si-au pierdut culoarea.

Turnam sosul peste cotlete si aromatizam cu restul de menta proaspata.
Servim cu piure

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...