Cotlet de porc crocant

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu sare, avand grija sa ajunga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 1
  • 2 kg cotlet de porc cu oase si piele
  • 1 lingura sare
  • 500 ml apa sau vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • alte condimente dupa gust

Mod de preparare

Se taie pielea pana la carne la o distanta de jumatate de cm intre ele. Atentie insa, sa nu feliati carnea! Se presara cu sare, avand grija sa ajunga in fiecare taietura. Se pot introduce si cateva foi de dafin. Se ia o tava cu gratar (rolul gratarului este de a scoate carnea din ulei).

Se asaza cotletul in tava in asa fel incat pielea sa fie in sus. Se toarna in tava 500 ml apa sau vin si se condimenteaza dupa gust. Se baga la cuptor si se coace la 200 grade Celsius timp de 1 ora si jumatate. (daca pielea nu este destul de crocanta, continuati coacerea la 250 grade)

Dupa ce s-a copt, se mai lasa carnea in tava timp de 20 minute, fara a o acoperi.
Se serveste cu sosul din vin rosu, varza rosie calita, cartofi fierti si cu salata de ceapa rosie.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Castraveti bulgaresti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...