Creier cu ciuperci, lamiie si smintina

Se tine creierul in apa rece ½ ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o farfurie sau pe o planseta d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. creier
  • ¼ kg. ciuperci
  • 75 gr.unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lamiie
  • 1/2 ceasca smintina
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se tine creierul in apa rece ½ ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o farfurie sau pe o planseta de lemn). Se pune la fiert intr-o cratita apa cu ceapa si sare. Dupa ce ceapa e aproape fiarta se adauga creierul si se mai fierbe 15-20 minute. Se scoate cu atentie si se lasa citeva minute pe o planseta de lemn. Se taie in bucatele de marimea unei nuci. Se fierb si ciupercile taiate feliute. Se prepara un sos alb, stins cu zeama de la ciuperci, si se pune sare, piper, smintina, ciupercile si zeama de la ½ lamiie.
Se toarna peste creier si se serveste fierbinte.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa